Hírek

/Hírek

Az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő Blechexpo nemzetközi szakvásáron ismét bemutathatták kínálatukat a lemezmegmunkálással foglalkozó cégek, így többek között az olasz Salvagnini is.

2017-ben, egy ipari szakvásáron digitalizációval és a negyedik ipari forradalommal találkozni már nem számít újdonságnak. Az elmúlt néhány évben szinte minden ilyen rendezvény tematikája az Ipar 4.0 és velejárói köré épült. Az viszont már sokkal érdekesebb, hogy a Salvagnini, mindezt felismerve, egy új szlogennel foglalta össze aktuális fejlesztéseit. A hangzatosan “Közösségi Ipar”-nak keresztelt irány, mely, bár nem új keletű, az ipar átalakulásának egy fontos sajátosságára mutat rá.

Ember és gép tökéletes összhangja

A fent említett szlogen tulajdonképpen a Salvagnini új, dinamikus, intelligens gyártói ökoszisztémájára utal, amelyben ember, szoftver és adaptív szerszámgép együttműködve, hatékonyan dolgozik a legjobb termelékenység érdekében. Egy olyan ipari környezetben, ahol egyre nagyobb számban alkalmaznak robotokat és egyéb automatizációs megoldásokat, elkerülhetetlenné válik az ember-gép kollaboráció. Az új technológiáknak, szoftvereknek és eszközöknek ezért azt is figyelembe kell venniük, hogyan optimalizálható a két munkaerő közti harmonikus együttműködés.

Ezt a célt tűzte ki magának a Salvagnini is, az idei Blechexpon pedig a látogatóknak lehetőségük nyílt megtekinteni a legújabb automatizációs megoldásokkal felszerelt szerszámgép konstrukcióikat.

P2lean

A számos különböző fém alkatrész megmunkálására alkalmas kompakt, univerzális panelhajlító a Salvagnini egyik csúcskategóriás modellje. Sikerét olyan fontos tulajdonságainak köszönheti, mint a könnyű telepítés és programozás, a csökkentett fogyasztás vagy a széleskörű alkalmazhatóság különböző gyártási stratégiákhoz. A kiállításon debütáló új P2lean-2120 automata szerszámbeállítóval és a Salvagnini MAC2.0 technológiájával volt felszerelve, segítségével pedig még nagyobb paneleket (2180 mm hosszú, 200 mm magas) lehet megmunkálni.

B3.ATA

Az új modell a már korábban bemutatott B3-as hibrid élhajlító továbbfejlesztett változata. Az ATAfunkcióval automata alsó és felső szerszámbeállítással rendelkezik. Az új OptiPress szoftverének köszönhetően, illetve az új MAC 2.0 korrekciós rendszernek, melyet a Salvagnini a panelhajlítóiból adaptált, folyamatosan méri a hajlítási szögeket, így operátori beavatkozás nélkül képes optimalizálni a paramétereket. Innovatív eszköztárának köszönhetően a B3.ATA lehetővé teszi a selejt nélküli termelést. A kiállításon, a többi bemutatott géphez hasonlóan megmunkálás közben is megtekinthették az érdeklődők.

L5

A harmadik idei premier a cég nagy teljesítményű 2D fiber-lézervágó gépe, a Salvagnini L5 továbbfejlesztett változata volt. A korábban szabadalmaztatott „airplane” struktúra segítségével a lézervágó fej egy központi gerendára van felszerelve, ezáltal hihetetlen gyorsaságot biztosít a fejnek, illetve könnyű hozzáférést a vágott alkatrészekhez. A „compass” rendszer, mely az L5-ös gépek sajátossága, 250mm tartományban külön X1,Y1 tengelyek mentén tudja mozgatni a fejet, mely 5G-s gyorsulásokra képes. A továbbfejlesztett szoftver gyors, és egyszerű használatot biztosít a gépkezelőnek. A kiállított modell új vágási paramétereket használó „Power-cut”, és „Adaptive piercing” technológiákkal volt felszerelve, így a tavalyi modellekhez képest 30-40%-os sebességnövekedést értek el az olasz mérnökök ezen fejlesztésekkel.

Ismét megrendezésre került a Blechexpo nemzetközi szakvásár, ahol a főként lemezmegmunkálással foglalkozó cégek bemutathatták legújabb fejlesztéseiket és aktuális portfóliójukat. Az olasz COSTA Levigatrici idén is bepillantást nyújtott csiszoló-sorjátlanító gépeinek kínálatába.

Új családtag

A kiállításon megmunkálás közben is megtekinthető volt a COSTA idei újdonsága, az alsó-felső sorjázásra képes CV+V modell. A szerszámgép 1350 mm-es munkatérrel, két hengerrel és két multifunkcionális XVS kefeegységgel rendelkezik, kiváló megoldást nyújtva a csiszoláson és sorjátlanításon túl fekete oxid eltávolítására, valamint lézerrel vágott, stancolt és nyírt darabok éleinek lekerekítésére.

MD sorozat

Az idei kiállításon a COSTA száraz sorjátlanítói kerültek a fókuszba – három ilyen gép is dolgozott standjukon. A bemutatott berendezések közül kettő 1350 mm-es, egy pedig 1150 mm-es munkatérrel rendelkezett. A nagyobb berendezések közül a látogatók megtekinthették a két hosszirányú csiszolószalaggal felszerelt CRCS, valamint a két hosszirányú csiszolószalaggal és két vertikális kefével felszerelt CTVV modellt. Előbbi elsősorban a plazma- és lángvágott munkadarabok sorjátlanítására és éleinek lekerekítésére alkalmas, utóbbi pedig különböző plazma- és lézervágott, -stancolt vagy -nyírt alkatrészek egylépcsős sorjátlanítására és csiszolására. A CTVV új generációs keféinek köszönhetően akár acél munkadarabok esetében is elérhető a megfelelő rádiusz.

A kisebb munkatérrel rendelkező CV modell szintén univerzális megmunkálást biztosít. Egy hosszirányú csiszolószalaggal és XVS kefeegységgel van ellátva, tökéletesen alkalmassá téve a stancolt, lézervágott vagy -nyírt darabok sorjátlanítására.

MW sorozat

A COSTA standjára látogatók találkozhattak az 1300 mm munkaterű CVC nedves csiszoló-sorjátlanítóval is, ez főként a különböző anyagok egylépcsős, alacsony érdességű megmunkálására alkalmas.

A COSTA gépei az idei kiállításon újfent bizonyították, használatukkal milyen látványos javulás tapasztalható a problémás fém munkadarabok felületi minőségében.

A sokak által ismert Salvagnini B3.ATA élhajlító gép, az új fejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb rugalmasságot és termelékenységet kínál az Ipar 4.0 gyorsan változó igényeinek megfelelően.

A Salvagnini B3.ATA egy hatékony, jól felszerelt gép, ami képes alkalmazkodni a rohamosan fejlődő ipari trendekhez, illetve kielégíteni a sokféle ügyfélelvárásokat. Nem meglepő, hogy megjelenésekor forradalmian új gépnek számított, amit töretlen sikerei azóta is igazolnak.

Két év elteltével a B3.ATA az olasz vállalat különböző technológiáit (pl.: panelhajlító és lézervágó gépeket) egyesítő megoldásába, a FlexCell-be integrálva növeli tovább hírnevét, az okos gyárak által támasztott elvárásokkal összhangban. Az innovatív élhajlító gép, számos automatizációs eszközének és új fejlesztéseinek hála, az Ipar 4.0 irányelv egyik igazi úttörő szerszámgépévé vált.

De mik is teszik ilyen nagyszerűvé a B3.ATA-t?

Hihetetlen gyors újraszerszámozási idők

A Salvagnini B3.ATA egy teljes mértékben elektromos hajtású, dinamikus élhajlító, ami különálló gépként és gyártósorba integrálva egyaránt használható. Ez a rugalmasság elsősorban az automatizált szerszámbeállító rendszernek (ATA) köszönhető, melynek segítségével a szerszámhossz automatikusan változtatható a megmunkálási folyamatnak megfelelően. Ez rengeteg időt spórol meg a felhasználó számára, legyen szó első szériás vagy parametrikus alkatrészekről.

Az ATA-t érintő fejlesztéseknek köszönhetően ráadásul az eddigi, kb. 10 másodperces szerszámbeállítási idő, a felére csökkent, így gyakorlatilag nem vesz több időt igénybe, mint amennyire a gépkezelőnek szüksége lenne ahhoz, hogy a meghajlított darabot elvigye egyik géptől a másikig.

Nagyszerű felhasználói élmény

Az intuitív kezelőfelületnek köszönhetően a B3.ATA eddig is rendkívül felhasználóbarát volt, az új, dedikált OptiPress szoftvernek köszönhetően azonban ez tovább javult. A program segítségével a gépkezelő eldöntheti, hogy adott gyártófolyamatok közül éppen melyik szekvencia a legmegfelelőbb a munka elvégzéséhez. Függetlenül attól, hogy a gépnek milyen anyagot és milyen vastagságban kell megmunkálnia, az operátornak nem szükséges közbeavatkoznia, hiszen a gép eltérő darabok gyártása esetén, valós időben méri az eltéréseket, és a mért értékeknek megfelelően alkalmazkodik.

Nagy pontosság és ismételhetőség

A B3.ATA precizitásáért három komponens felel: a hajlítás megfelelő szögét mérő AMS szögmérő rendszer, a szükséges szög teljes hajlítási hosszra való alkalmazását ellátó SCrowning bombírozó rendszer és maga a Salvagnini SiX vezérlő. Az AMS pontosan abban a pillanatban méri az anyagvastagságot, amikor a bélyeg hozzáér a lemezhez, a SiX pedig ennek megfelelően alkalmazza a kellő hajlítást, az esetleges pontatlanságok így folyamat közben ellenőrizhetők és javíthatók. Eközben az SCrowning az anyag viselkedésének függvényében kompenzálja az élhajlító bombírozó értékét, szintén valós időben.

Korszerű technológiájának köszönhetően a Salvagnini B3.ATA nagyfokú termelékenységet ígér, mindezt alacsony fogyasztás mellett (KinEtic). Szerszámbeállító rendszere páratlan gyorsaságot, szoftveres megoldásai egyszerű kezelhetőséget, automata mérőrendszerei pedig pontosságot kölcsönöznek a gépnek. Az új integrációs fejlesztéseknek köszönhetően emellett a FlexCell részeként már komplett alkatrészek gyártását végző gépsorokba is beállítható.

Ezek a tulajdonságok teszik a B3.ATA-t igazán nagyszerűvé, a digitalizált gyárak világában ugyanis ez az a rugalmasság, ami most még kivételesnek számít, hamarosan azonban nélkülözhetetlen lesz.

Az idei MACH-TECH és Ipar Napjai kiállításon, egyebek mellett, a Salvagnini P1-es panelhajlító új funkcióival is találkozhattak az SHM Consulting standjára látogatók.

Salvagnini P1

A Salvagnini P1 egy teljes mértékben elektromos rendszerű, nagy teljesítményű panelhajlító gép, melynek egy korábbi változata a két évvel ezelőtti MACH-TECH-ről lehet ismerős. A gépet azóta továbbfejlesztették az olasz vállalat mérnökei, így most új felszereltségével volt megtekinthető.

Salvagnini P1

A Salvagnini P1 egy teljes mértékben elektromos rendszerű, nagy teljesítményű panelhajlító gép, melynek egy korábbi változata a két évvel ezelőtti MACH-TECH-ről lehet ismerős. A gépet azóta továbbfejlesztették az olasz vállalat mérnökei, így most új felszereltségével volt megtekinthető.

SHM_MACH-TECH_3

A fejlesztés két technológiával javítja a megmunkálásokat. Az egyik az úgynevezett MAC 2.0, amellyel anyagvastagságtól függetlenül is állandó minőségű hajlításokat lehet végezni. Ennek legfőbb előnye, hogy a folyamatos minőség biztosításával lényegesen kevesebb selejt keletkezik, és a ciklusidők is optimálissá válnak. Mindez pedig növeli a gép termelékenységét. A másik pedig a – korábban csak a Salvagnini nagyobb panelhajlító gépeihez elérhető – automata szerszámcserélő.

A P1-en a Salvagnini egyik alkalmazástechnikusa tartott látványos bemutatót, ami után a komplex, hajlított lemezeket közelebbről is meg lehetett tekinteni.

SHM_MACH-TECH_12

Sangiacomo T30

Az SHM Consulting, présgép kínálatából is adott ízelítőt: a Sangiacomo T30 kompakt, C vázas géppel. A T30-as elsősorban kivágásra és sajtolásra alkalmas. Motor- és lendkerék tengelye magasan ötvözött acélból készült, az ezek közti közvetlen kapcsolat pedig nagyobb sebességű megmunkálást és gyorsabb termelést tesz lehetővé.

SHM_MACH-TECH_17

Costa MD4

A harmadik fő látványosság az olasz Costa Levigratici vállalat MD4-es sorjátlanító gépe volt. Moduláris felépítésének köszönhetően az MD4 teljesen személyre szabható, csak az adott feladathoz szükséges eszközökkel kell felszerelni. A robusztus, masszív kialakítás és a fejlett elektronikai funkciók teszik igazán sokoldalúvá, így a legkülönfélébb éllekerekítési és sorjázási műveletekhez is nagyszerűen használható.

SHM_MACH-TECH_20

A Salvagnini Group fél évszázada kezdte meg tevékenységét, napjainkban számtalan lemeztechnológiai alkalmazáshoz gyártanak gépeket, illetve szolgáltatnak gyártórendszereket. A jövő igényeihez alkalmazkodva újabb és újabb rendszerek fejlesztésén dolgoznak a minél hatékonyabb és automatizált gyártás megvalósításáért. Így hozták létre a MAC 2.0 technológiát, mellyel állandó minőségű hajlítások végezhetők az anyagvastagságtól függetlenül.

salvagnini_mac2-0_post

salvagnini_mac2-0_post2-250x300A Salvagnini panelhajlító gépei az új technológia bevezetésével képesek rövid idő alatt meghatározni az alapanyag tulajdonságait: minőségét és vastagságát. Így a beállított hajlítási paramétereket az eltéréseknek megfelelően korrigálják, garantálva a hajlítás minőségét és a gyors munkavégzést.

Az automatikus beállításoknak köszönhetően az új panelhajlító gépekkel a hajlítás minősége egyre kevésbé múlik majd az alapanyag tulajdonságain. Ez pedig folyamatos minőséget, selejtmentességet, optimális ciklusidőt, valamint maximális termelékenységet eredményez.

A hajlítások minőségét a folyamatosan változtatható pengemozgások biztosítják. Ezzel a megoldással kisebb felületi feszültségek ébrednek és az eljárás ismétlési pontossága is jobb lesz. A valósidejű végeselemes analízis ad visszacsatolást az anyag állapotáról és tulajdonságairól, ami folyamatos korrigálásra ad lehetőséget. A gép a hajlító szerszámok precíz és optimalizált mozgásaival végzi az anyag formázását a végeselemes vizsgálatból kapott adatok alapján.

Korábban a P2 Lean és a P4 élhajlító gépek rendelkeztek a MAC 2.0 technológiával, azonban 2016 őszén a vállalat a legkisebb, P1-es panelhajlító gépét, továbbá a B3-as hibrid élhajlítóját is felszerelte a funkcióval. Ezzel a lépéssel még szélesebb körben tudják kihasználni a partnerek a MAC 2.0 adta lehetőségeket és minőséget.

Az idei évben május 9-12. között kerül megrendezésre a MACH-TECH – Ipar Napjai a budapesti HUNGEXPO Vásárközpontban, melyre ezúton Önt is szeretettel meghívjuk!

Látogasson el hozzánk az G pavilon 400A standjára, ahol élőben is megtekintheti csúcstechnológiás lemezipari szerszámgépeinket.

REGISZTRÁCIÓ

Ismerje meg az általunk képviselt prémium márkákat, melyekkel a lemezfeldolgozás teljes folyamatára hatékony megoldásokat tudunk kínálni, beleértve a préselést, lézervágást, hajlítást, stancolást és sorjátlanítást is. A kiállításon megtekinthető lesz a Salvagnini P1 panelhajlító gépe, a Costa MD4 CCV 1150 sorjátlanító új CNC vezérléssel, illetve a Sangiacomo T40 CE présgép is!

A rendezvényre ingyenes belépőket az alábbi linken keresztül igényelhet. A sikeres regisztrációt követően e-mailben kap egy PDF dokumentumot, amely egyúttal a belépőjegy, rajta a belépéshez szükséges vonalkóddal. Kérjük, hogy a dokumentumot nyomtassa ki, és hozza magával a kiállításra, amellyel a pénztárban való sorban állás nélkül, azonnal beléphet a területre.

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük a Salvagnini Italia is képviseltette magát.

A több évtizedes tapasztalattal rendelkező lemezalkatrészek kivágásával, illetve hajlításával foglalkozó olasz vállalat, a Salvagnini sokféle lemezmegmunkáló gépet kínál vásárlóinak, akiket kiterjedt értékesítői hálózatán keresztül ér el. Magyarországon a márka gyári képviseletét az SHM Consulting Kft. látja el, mind a gépforgalmazás, mind pedig a szervizelés terén.

L5 és L3 lézervágó gépek

A kiállításon mindkét lézervágó gépét bemutatta az olasz gyártó, hangsúlyozva az azokon eszközölt fejlesztéseket: a gépeket új lézerforrással kínálják, amellyel kapcsolatban Horváth Miklós, a magyarországi forgalmazó SHM Consulting Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a teljesítménynövekedés ellenére kevesebb elektromos energiát fogyaszt. Az energiafogyasztás csökkentése pedig hatékonyságnövekedést eredményez, így a cég berendezéseinek hatékonysága közelíti az 50%-ot.

A korábbi modellekhez képest újdonság még az Adaptive Piercing technológia alkalmazása, amellyel a lyukasztási idő csökkenése érhető el, főleg vastagabb anyagok esetében, így akár egy bonyolult alkatrész kivágása 25-30%-kal gyorsabb lehet. Továbbá említésre méltó a száraz hűtés technológiájának bevezetése is a lézervágófej esetében, amely a lézervágófej tisztaságáért tesz: jelentősen csökkenti a szennyeződés bejutásának lehetőségét a fejbe, így a karbantartással kapcsolatos leállások minimalizálhatók.

A gépek egyes régebbi funkcióit is megújították, így például az úgy nevezett „cut-on-fly” funkciót, amellyel szögletes, vagy furatos perforációkat vághatunk úgy, hogy a lézerfény mechanikus megszakításával megspórolható a piercing, azaz a lyukasztás folyamata.

Élhajlító és panelhajlító gépek

A kiállításon a lézervágó gépek mellett a panelhajlító, illetve az élhajlító gépeket is megtekinthették a látogatók. Ezeken a berendezéseken is számos újítást végeztek el a gyártó mérnökei, így például, a panelhajlító gépekhez hasonlóan elérhetővé vált az adaptív hajlítás lehetősége. Ezzel a funkcióval már az első hajlítás is pontos lesz, továbbá, ha az anyagminőség változik, a gép az új feltételekhez adaptív alkalmazkodik. Kínálatukban megjelent az úgy nevezett ATA funkció, mely automata alsó-, és felső szerszámállítást jelent az élhajlítók esetében. Az alsó szerszámok „V”-jét képes a gép automatikusan állítani, míg a felső szerszámoknál a hosszokat.

A panelhajlító gépek közül a P1-es gép megújulását emelte ki Horváth Miklós, hiszen a korábban csak a nagyobb gépeken elérhető automatikus szerszámcsere funkció a fejlesztéseknek köszönhetően, már ezen a gépen is lehetséges. Fontos megemlíteni továbbá, hogy már a nagyobb gépek esetén is választható a Lean konfiguráció. Ezzel a konfigurációval a gépek nem tartalmaznak olajat, a működéshez szükséges mozgásokat szervomotorokkal hozza létre a berendezés.

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük a Costa Levigatrici SpA. is képviseltette magát.

Az olasz fa- és fémmegmunkálással foglalkozó vállalat, a Costa Levigatrici SpA. magyarországi gyári képviseletét az SHM Consulting Kft. látja el. A kiállításon a képviselő cég ügyvezető igazgatója, Horváth Miklós mutatta be a gyártó fémmegmunkáló termékeit, melyek száraz és nedves eljárások alkalmazásával, különböző felületkialakításokat tesznek lehetővé a sorja eltávolítása mellett. A berendezések pedig széles mérettartományban érhetők el, hogy minden ügyfél megtalálja az alkalmazásnak megfelelő változatot.

Száraz sorjátlanítók, MD sorozat

A megjelenés középpontjában a plazma-, illetve lézervágott munkadarabok megmunkálására fejlesztett berendezések álltak, amelyekkel a vágott lemezalkatrészek éleit és a lemez felületét készítik el, illetve az oxidréteg eltávolítása történik. Ezek azok a műveletek, amelyek a leggyakrabban szükségesek a lemez munkadarabok végleges kialakításához. Horváth Miklós hozátette, hogy ez az a géptípus, amelyből Magyarországon is a legtöbbet értékesítik.

Minden egyben

Újdonságként mutatta be a Costa Levigatrici SpA az All in 1 gépét, amely, ahogy a neve is utal rá, egy műveletben képes elvégezni a lemezek sorjátlanítását, éllekerekítését és felület-finishelését, a munkadarab mindkét oldalán. Korábban ilyen berendezés nem szerepelt az olasz vállalat portfóliójában, viszont az ipari igények megkívánták a fejlesztést.

W-Series, nedves gépek

A Costa standján a nedves eljárásokkal dolgozó gépeikkel is találkozhattak az érdeklődők, amelyek hatékonyabban és gyorsabban munkálják meg a kezelendő munkadarabokat. Ez az előnye elsősorban nagy darabszám esetén érvényesülhet. Az ilyen eljárások alkalmazásával ráadásul a felületi minőség is javulhat, ez pedig sok esetben megéri a pluszberuházást.

Idén sem csalódott az, aki újdonságok reményében kereste fel az SHM Consulting Kft. standját az Ipar Napjai 2016 kiállításon. Érdeklődőkből pedig akadt bőven. Mindez nem véletlen, hiszen az SHM Cosulting Kft. – Horváth Miklós ügyvezető irányítása mellett – immár jó néhány éve végzi sikeresen számos, elsősorban a lemezmegmunkálás területén tevékenykedő olasz gyár közvetlen gyári képviseletét, és helyi szervizcsapatának koordinációját.

Ahogyan azt az ügyvezetőtől megtudhattuk, az általuk képviselt cégek között olyan, nemzetközileg is elismert gyártók szerepelnek, mint a lézervágó gépek, él- illetve panelhajlítók, stancolók gyártásával foglalkozó, innovatív technológiát képviselő Salvagnini vagy a felület-megmunkálás területén ugyancsak a legmodernebb technológiákat alkalmazó, sorjátlanító és különböző felületmegmunkáló gépeket előállító Costa Levigatrici. Ezen kívül a cég ellátja több, a préselés területén élenjáró, nagy múltú olasz gyár magyarországi képviseletét is, mint a Sangiacomo, a Galdabini, illetve a ZANI.

Az idei magyarországi seregszemlére a cég két újdonságnak számító szerszámgépet hozott magával a Salvagnini, illetve a Costa Levigatrici kínálatából, találkozhattunk továbbá egy régi ismerőssel, a Sangiacomo excentrikus présgépével is.

A tavaly, Stuttgartban már kiállított, L5 típusú fiber lézer, a piacon jelenleg elérhető egyik legmodernebb lézervágó gép, melyet a Salvagnini által kifejlesztett, egyedi, szabadalmaztatott repülő-optikás rendszernek köszönhetően, maximális dinamika és minimális fogyasztás jellemez. A gép 3 kW-os fiberlézer forrással rendelkezik. Vágási kapacitása szénacél esetében 20 mm-ig, saválló lemezek esetében 12 mm-ig, alumínium esetében 10 mm-ig, míg színesfémek esetében 8 mm-ig terjed. Könnyű súlyának köszönhetően, rendkívül alacsony fogyasztás mellett, akár 5g-s gyorsulásra is képes, lineáris hajtások nélkül. Ehhez a rendszer speciális kiegészítő tengelyeket használ, amelyek a gép fejét 250 mm-es tartományban mozgatják.

A Costa Levigatrici kiállításon bemutatott, korszerű felületmegmunkáló gépe elsősorban olyan vállalkozásoknak nyújthat hatalmas segítséget, amelyek számára a láng- illetve plazmavágás során keletkező sorja, reve eltávolítása, illetve vágási élek lekerekítése mindennapos feladat.

Az, hogy a Sangiacomo C-vázas, 20 tonnás, rendkívül gyors (akár 200 löket/perc sebességre is képes) excentrikus présgépe évek óta stabil „szereplő” az SHM Consulting Kft. standján a cég tudatos, átgondolt üzletpolitikáját tükrözi: a Magyarországon használt présgépek jó része öreg, elavult, cseréjük előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz.

Az Ipar Napjai kiállítás az új présgépek, de más szerszámgépek beszerzése szempontjából is fontos esemény, hiszen, ahogy Horváth Miklós fogalmazott, „az induló pályázatok révén, mindenkinek nagyon jó időpont és nagyon jó lehetőség, hogy eljöjjön, így jó döntéseket tudjon hozni a következő beruházásaihoz.”

Érdemes tehát élni a kínálkozó lehetőségekkel, és adott esetben az SHM Consulting Kft. prémium termékeit választani, mellyel garantáltan a legmodernebb technológiához juthatunk hozzá, és egyúttal egy megbízható szervizcsapatot is magunk mögött tudhatunk.

A német-magyar alapítású Avermann-Horváth Kft. kínálatában préskonténerek, bálázógépek, átrakó állomások és válogató művek találhatók. A lézertechnológia bevezetésével rendkívüli módon megnövekedett a gyártási folyamataik hatékonysága, így további bővülésre és új lézergép vásárlására is lehetőségük nyílt.

Az 1995-ben alapított cég a hulladékgazdálkodásban fellépő új elvárásoknak megfelelő megoldások fejlesztését és gyártását tűzte ki célul. Termékeikkel elsődlegesen Kelet-Európa piacát célozzák, teljes körű tervezést, gyártást, szállítást, telepítést, karbantartást, szervizelést és pénzügyi szolgáltatásokat kínálnak ügyfelek számára.

Az Avermann-Horváth Kft. termékei közös német-magyar fejlesztésű berendezések, melyek 4 fő termékcsoportba, préskonténerek, bálázógépek, átrakó állomások és a válogató művek kategóriájába sorolhatók. Számos termék esetében a terméktervezéshez kapcsolódó jogok a cég tulajdonában állnak, így ezeknél a termékeknél a teljest fejlesztési folyamat, a tervezés, a prototípusgyártás és a tényleges sorozatgyártás is házon belül valósítható meg.

A lézeres megoldásokkal való találkozás komoly fejlődési lehetőséget jelentett a cég számára, alkalmazásuknak köszönhetően a produktivitás egy egészen új szintjével ismerkedhettek meg. Jó példa erre egy általuk gyártott válogató berendezés, melynek gyártása korábban 12-16 hetet vett igénybe. Az új lézertechnológiák alkalmazásával a teljese mértékben lézervágott alkatrészekből álló szerkezet elkészítéséhez mindössze 4 hét elegendő.

2005-ben egy használt lézervágó berendezés megvásárlásával kezdődött meg a cég fejlődésének folyamata. Lézervágó technológiával felszerelkezve termelékenységük jelentősen megnövekedett így bővítésre, új lézervágó gép vásárlására is lehetőségük nyílt.

Gépparkjuk legújabb tagját, a Salvagnini L3 fiber lézert hosszas válogatás után, számos gyártó megoldásait megvizsgálva választották ki. Az új gépnek köszönhetően nem csak gyorsabbak, de megbízhatóbbak is lettek lézeres vágási folyamataik. A korábban vásárolt gép működési költségeinek egyharmada is elegendő az L3-as működtetéséhez, azonban a vágási sebesség 15-20 %-kal megnövekedett.

A sebesség mellett a megmunkálási teljesítmény megbízhatósága és a gép vágási képességei is kiemelten fontos szerepet játszottak. A korábbi gép maximálisan 20 mm-es lemezvastagságig volt képes megmunkálásra, azonban a tapasztalatok alapján már 15 mm-es vastagság felett jelentősen lecsökkent a vágás sebessége, ami viszont rendkívüli mértékben csökkenti a hatékonyságot. Az új megoldás kiválasztásakor az is elsődleges szempont volt, hogy a választott gép megbízható legyen, és nagyobb vastagság esetén is képes legyen gyors és pontos lézervágásra. A Salvagnini L3 fiber lézer ebből a szempontból is ideális, hiszen akár 25 mm-es lemezvastagság esetén is képes a hatékony lézeres megmunkálásra.

A Salvagnini terméke mellett szól a rendkívül hosszú garanciaidő, valamint a magyar nyelvű programok és a magyar szervizelés is, melyek nagy mértékben megkönnyítik a géppel dolgozó szakemberek mindennapi munkáját.

A B3 élhajlító fejlesztésekor alkalmazott KinEtic filozófia magába foglalja mindazt, amit a Salvagnini képvisel termékeivel. Az elengedhetetlen innovációt, mely hatékonyabbá és sikeresebbé teszi gépeit, valamint az ezekhez a folyamatokhoz szükséges etikai értékeket is.

A Salvagnini B3 élhajlító szériája egy egyedi megoldás, ami a Salavagnini által kifejlesztett technológiáknak köszönhetően produktívabb és pontosabb gyártási folyamatokra képes, mindezt az intelligens energiafelhasználásnak köszönhetően alacsonyabb fogyasztás mellett. A B3 kifejlesztése során a vállalat nem csupán az új gép hatékonyságának és pontosságának növelésére koncentrált, hanem arra is törekedtek, hogy megoldásukkal etikailag helyes értékeket képviseljenek. Éppen ezért a olyan képességekkel ruházták fel a B3 széria tagjait, mellyel a környezeti szempontból káros hatások minimális szinten tarthatók.

Fogyasztás

A proporcionális szelepek alkalmazásának mellőzésével, valamint a direkt hajtású, áttétel és kefementes motorok használatával érték el, hogy az energiafogyasztás a ténylegesen felhasznált mennyiséggel arányos legyen. Ezáltal a B3 rendkívül nagy teljesítménye, alacsony energiafogyasztás mellett érhető el. Az egyedi KERS, azaz Kinetic Energy Recovery System technológiának köszönhetően a rendszer energiát nyer vissza a használat során, melyet később képes felhasználni, ezzel is csökkentve a megmunkáláshoz szükséges energiafogyasztás mértékét.

Sebesség

A B3 rendkívüli gyorsasága azt jelenti, hogy a medve akár 250 mm/s-os sebességgel is képesek mozogni.

Különösen alacsony zajszint

A KinEtic rendszer rengeteg előnnyel rendelkezik a nagy hatékonyság mellett, ilyen például az különösen alacsony zajszint, ami lehetővé teszi, hogy a B3 zajszennyezése minimális legyen, ezzel a gépkezelők számára is kényelmesebbé téve a mindennapos használatot.

Környezet

A Salvagnini olyan megoldásokat implementált a tervezés során, melyek környezetbaráttá teszik az új gépet, lehetővé téve, hogy a minőség és produktivitás továbbra is kiemelkedően magas legyen. Az intelligens hidraulikus rendszer, amely egy rugalmas és hatékony áttétekkel dolgozó hidraulika kör, teszi lehetővé, hogy a hagyományos élhajlítók által produkált teljesítményt a korábban felhasznált olajmennyiség mindössze 25%-ával is képes legyen elérni.

A B3 élhajlító legfontosabb előnyei:

  • Innovatív működési elv
  • Direkt meghajtás
  • KERS energia-visszanyerés
  • AMS élhajlítási szög mérő rendszer
  • Salvagnini SiX vezérlő
  • PressStudio programozó konzol

A COSTA Levigatrici S.p.A. a világ minden táján ismert lemezmegmunkáló berendezéseket fejleszt, jelentős befektetésekkel segítik elő, hogy mindig az ipar szükségleteinek megfelelő, innovatív sorjátlanító és csiszoló megoldásokat dobhassanak piacra.

A 2015-ös Blechexpo kiállításon Valter Antonello, a Costa területi menedzsere számolt be a vállalat legújabb fejlesztéseiről. Mérnökeik eltökélt célja, hogy minden új gép és technológia, amit kifejlesztenek az ügyfelek tényleges igényeit kielégítve növelje a gyártás hatékonyságát.

A kiállításon bemutatott, érintőképernyős VISION PLC panel lehetővé teszi a megmunkálási paraméterek automatikus beállítását, emellett minden szükséges adat például a lemez vastagsága, vagy a sebesség eltárolására is van lehetőség. A stuttgarti kiállításon emellett számos gép látható volt, például egy olyan megoldás, melyben egyetlen abrazív kefe végzi el a sorjátlanító műveleteket, de a vállalat termékei közt több kefés illetve több különböző sorjátlanító és finiselő kefét alkalmazó gép is található.

2015_11_10_Blechexpo_Costa_04_sliderA legmagasabb minőség és a tökéletes felületek elérése érdekében akár több gép is összekapcsolható, erre a célra a Costa szállítószalagos rendszereket fejlesztett ki, melyekkel hatékonyan automatizálhatók a lemezmegmunkálási folyamatok. Ha például a lemez alsó és felső felületén is különleges finiselési eljárásra van szükség, az könnyedén megoldható két gép automatizált összekapcsolásával. A Costa gépei nem csak a megmunkálási képességek, de a sebességek terén is sokszínűek. 0,3 m/perc-től egészen 24 m/perc-ig változtatható a megmunkálás sebessége, így az adott folyamatnak megfelelő paramétert választva a lehető leghatékonyabb folyamatok érhetők el.

A Salvagnini az első lemezmegmunkálási megoldásokat fejlesztő cégek egyike, akik a fiber lézer technológia bevezetésével új lehetőségeket nyitottak meg a hatékony lézervágás területén.

A 2015-ös Blechexpo kiállítás nemzetközi keretek között ad lehetőséget a legjelentősebb lemezmegmunkálási fejlesztések, új technológiák és gépek bemutatására. A Salvagnini-nél 2008 óta foglalkoznak fiber lézerek gyártásával, azóta több mint 500 ilyen gépet gyártottak. Kizárólag fiber lézereket gyártó üzemükben évente 110 gép készül el.

Az idei kiállításon az olasz cég területi export menedzsere, Ronca Cristian, a nagy teljesítményű L5-ös szériát mutatta be. A géppel akár 5G-s gyorsulás is elérhető a megmunkálások során, ami a standard fiber lézerekhez képest akár 30%-os növekedést is jelenthet a vékony lemezek megmunkálási folyamatainak produktivitásban.

Az L5 fiber lézer egyik legnagyobb előnye az “airplane structure” névre keresztelt szabadalmaztatott szerkezet, ami által a munkadarab könnyen elérhetővé válik és a munkadarab cserék rendkívüli mértékben felgyorsulhatnak. A széria egy másik fontos tulajdonsága a folyamat vezérlési funkció, ami lehetővé teszi, hogy a lyukasztási folyamatok befejezésekor azonnal megkezdődjenek a további vágási folyamatok, emellett az esetleges hibák bekövetkezésekor milliszekundumos időtartamon belül leáll a folyamat, majd a helyes paraméterekkel újraindítható.

Blechexpo_Salvagnini_cikk2

A két különálló motornak köszönhetően a fej külön mozgatható, így a 4 kW-os lézerforrással rozsdamentes acél lemez 15 mm-es vastagságig, lágyacél 20 mm-ig, alumínium 12, réz 10, sárgaréz lemezek pedig 8 mm-ig vághatók. A kisebb, 2 kW-os lézerforrással felszerelt verzió rozsdamentes acél esetében 10, lágyacél lemezek esetében 15, alumínium esetében 8, réz és sárgaréz esetében pedig 5 mm-es lemezvastagságig alkalmazható.

Blechexpo_Salvagnini_cikk1

Az L5 felhasználóbarát szoftverével a vágási folyamatok előkészítése gyors és egyszerű. A nyers lemez méretét ismerve a rendszer automatikusan elhelyezi a kivágandó alkatrészeket, vagy a felhasználó drag&drop módszerrel felhelyezheti az egyes elemeket a lemezre és akár a szekvenciákat is könnyedén módosíthatja. A szoftver egy másik lényeges tulajdonsága, hogy automatikusan beállítja a paramétereket, például a sebességet és a teljesítményt, az adott vágásoknak megfelelően.

A standard verzió palettacserélője mellett alkalmazható robotkaros munkadarab cserélő, A Salvagnini automata szortírozó és palettázó MCL rendszere, de automata fúvókacserélő használatára is van lehetőség. Az MCL rendszer a kis méretű, 200 x 100 mm-es lemezektől egészen a nagyobb, 130 kg-os munkadarabokig alkalmazható, különböző konfigurációkban.

Az EMO 2015 kiállításon készült videóban Luigi Galdabini, az alapítók dédunokája és egyben a Galdabini jelenlegi vezérigazgatója mutatja be fejlesztéseiket.

A Galdabini egy nemzetközi családi vállalat, melynek hagyományai 125 éve generációról generációra öröklődnek. Több mint egy évszázaddal ezelőtt megalkotott első szerszámgépük óta gyártástechnológiájuk és eszközeik rengeteget fejlődtek, változtak, ügyfeleikhez, partnereikhez és alkalmazottaikhoz való hozzáállásuk, üzleti filozófiájuk azonban a régi.

A Galdabini termékeinek magyarországi értékesítését a több olasz cég hazai képviseletét is ellátó SHM Consulting végzi.

Galdabini_cikkbeA vállalat olaszországi és svájci telephelyén összesen 120 embert alkalmaznak. Három fő termékvonaluk, melyet az EMO kiállításon is bemutattak, a hidraulikus présgépek, sajtolók, peremező gépek és lemez mélyhúzáshoz készült gyártósorok vonala, az autó- és fémmegmunkáló ipar számára készített egyengető gépek, valamint a minőségirányítási megoldásaik vonala. Standjukon mindhárom irányzatot gépekkel és mintadarabokkal képviseltették, élő bemutatóik keretein belül pedig a gépek tényleges működését is megfigyelhették az érdeklődők.

A cég további terjeszkedést, bővítéseket tervez a következő évben, a jelenlegi, 8000 m2-es területet 30%-kal növelik majd. Az elmúlt pár évben tapasztalt növekedésnek köszönhetően egyre nagyobb az igény nagyméretű gépeik iránt, ami viszont megköveteli a rendelkezésre álló gyártási terület bővítését.

Családi hagyományaikat őrizve filozófiájuk alapját mindig a precizitás és innovatív hozzáállás jellemezte, amely több mint egy évszázados történelmükön átívelve hozzásegítette a céget a korszerű, technológiai áttörést jelentő megoldások fejlesztéséhez.

A folyamatosan fejlődő olasz Zani S.p.A. a következő pár évben az amerikai és ázsiai piacokat is szeretné meghódítani présgépeivel. Szervo technológiájuk hatékony megoldást nyújt az autóiparban tevékenykedő ügyfeleik számára, így gépeik évről évre egyre szélesebb körben válnak ismertté.

ZANI_cikkA történet 55 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Zaffaroni család megalapította vállalkozását, mely akkoriban famegmunkáló gépekkel foglalkozott. A fejlődés során először a szerszámok, később pedig a présgépek gyártására és fejlesztésére állt át a cég, mára pedig a Zani présgépei világszerte ismertté váltak. Azt azonban fontos kiemelni, hogy még a multinacionális cégek által uralt ipari világban is sikerült hagyományos gondolkodásmódjukat, és az ügyfelekhez való közvetlen hozzáállásukat a világmárkává válás útján mindvégig megtartani.

Milánói központú cégként az EMO Milano 2015 kiállításon hazai pályán üdvözölhették az érdeklődőket október 5-10 között. Stábunknak Ennio Zaffaroni, a Zani S.p.A. ügyvezető igazgatója beszélt a vállalat terveiről.

Mechanikus présgépeik elsődleges felvásárló piacát az autóipari vállalatok képezik. Termék portfóliójukban főleg szervo présgépek találhatók, melyek a hagyományos, hidraulikus présekhez képest rengeteg előnnyel rendelkeznek.

ZANI_cikk2Gépeik közt akár 2500 tonnás prést is találhatunk, világszerte több mint 5000 telepített géppel és gyártósorral rendelkeznek. Szervo présgépeik innovatív technológiájának és alkalmazott automatizálási megoldásaiknak köszönhetően mostanra 95%-os export rátával dolgoznak.

Rendkívül pozitívan látjuk a jövőt, reméljük, hogy tevékenységünket kiterjeszthetjük az észak-amerikai és talán az ázsiai piacokra is, de következő pár évben mindenképpen az észak-amerikai és európai piacokra koncentrálunk,” mondta Ennio Zaffaroni.

Az idei év legrangosabb lemeztechnológiai rendezvényének számító Blechexpo kiállításon működés közben is megtekinthettük a Salvagnini új generációs Lean panelhajlítóinak egyik legnagyobb modelljét, a P4 Lean 2520-at.

A panelhajlítók a lemezhajlítás egy univerzális és szinte teljes mértékben automatizált ágát képviselik, melyet kizárólagosan a Salvagnini fejleszt és gyárt. Ennél a megoldásnál az alapanyag lemezek mozgatását, forgatását, tehát a teljes pozicionálását egy automatikus manipulátor végzi a hajlítási folyamat során, ezzel minimalizálva a két hajlítás között eltelő időt. Amikor a lemez pozícióba került, egy szintén automatikus, a lemez geometriájához alkalmazkodó megfogó szilárdan az asztalhoz rögzíti az alapanyagot, majd két univerzális hajlítószerszám (egy alsó és egy felső) elvégzi az adott oldalon szükséges hajlításokat.

A Salvagnini P4-es sorozatának nagyobb modelljeinél, mint ahogy a kiállításon bemutatott P4 lean esetében is, a hajlítási folyamaton felül az alapanyag betöltése és a kész alkatrészek eltávolítása is automatikus manipulátorok segítségével történik. Miután a rendszer behelyezte a következő lemezt az asztalra, intelligens szenzorok és aktuátorok segítségével elvégzi az alapanyag pozícionálását és központosítását, és már kezdődhet is a hajlítás.

A panelhajlítók legnagyobb előnye, hogy az univerzális hajlítószerszámoknak köszönhetően nincs szükség átállásra, újraszerszámozásra. Ehelyett a gép adaptívan tud alkalmazkodni a hajlítandó lemez geometriájához, jelentősen megnövelve a termelékenységet. A legújabb Lean generációba tartozó panelhajlítók pedig ennél még egy lépéssel tovább mennek. A tavalyi Euroblech-en bemutatott, idén pedig új modellekkel kiszélesített generáció a panelhaljítás új korszakát jelenti. Ezeket a gépeket maximális megbízhatóságra, hatékonyságra és termelékenységre tervezték, miközben tökéletesen integrálhatók az Ipar 4.0 koncepció keretében kidolgozott, intelligens gyártási környezetekbe.

p4_lean

A Lean panelhajlítók olyan kifinomult visszacsatolásokkal rendelkező hajlítási algoritmusokat használnak, melyek garantálják a konzisztens, selejt nélküli termelést, illetve segítségükkel elérhető, hogy már az első legyártott darab is 100%-ban megfeleljen az eredeti 3D-s terveknek. További előny, hogy a gépek tisztán elektromos és pneumatikus direkt hajtásokat használnak, így a rendszer működéséhez kevesebb mint 20 liter olajra van szükség.

A panelhajlítók a rugalmas lemezalkatrész gyártás csúcsát jelentik. Alkalmazásuk főként olyan helyeken javasolt, ahol a gyártandó alkatrészek folyamatosan cserélődnek és/vagy kis darabszámú sorozatok váltják egymást. A gépek kezelése könnyű és felhasználóbarát, mivel a hardveren felül a szoftvert és a vezérlést is a Salvagnini fejleszti és gyártja.

Az érdeklődők számos hazai referencia cégnél meggyőződhetnek a Salvagnini panelhajlítók képességeiről, illetve igény esetén a cég ennsdorfi gyárában saját alkatrészek demó hajlítására is van lehetőség.

Az Ipar Napjai 2014 kiállítás keretében interjút készített velünk a CNCMedia Kft.

Az ott készült videót oldalunkon is megtekinthetik.:

 

Kedves Partnerünk!

Ezúton meghívjuk Önt 2014. május 27-30. között az Ipar Napjai kiállításra, a Hungexpo-ra.

A vásáron cégünk is részt vesz.
Az SHM Consulting Kft. standján (A pavilon, 204) élőben is megtekintheti  a következő generációs B3 170/3000 típusú legújabb generációs Salvagnini élhajlítót. A kiállított szerszámgép a rendezvény ideje alatt, igen kedvező feltételekkel megvásárolható!

Emellett standunkon kiállításra kerül a Costa univerzális sorjátlanító és felületmegmunkáló  gépe, illetve a Zani servo présgépe.

Már csak amiatt is érdemes kilátogatni hozzánk, hogy megkóstolja az olasz ételkülönlegességeket!

A rendezvényre az alábbi linken regisztrálhat:

http://eregistrator.hu/registration.php?ltid=LU&idid=L2&prid=IND14&mode1=K&lngid=hu&c=0&pid=00348403&nuv=1

A sikeres regisztrációt követően e-mailben kap egy pdf dokumentumot, amely egyúttal a belépőjegy, rajta a belépéshez szükséges vonalkóddal. Kérjük, hogy a dokumentumot nyomtassa ki, és hozza magával a kiállításra, amellyel a pénztárban való sorban állás nélkül, azonnal beléphet a területre.

 

Várjuk a standunkon!

IPARNAPJAI_logo_netre_hosszu_HU_kicsi

Az alábbi linkre kattintva tölthetik le a pályázati előminősítő lapot!

[wpdm_file id=2]

A gyártó és termelő cégek eszközfejlesztési, beruházási terveiben hatékonyan tudnak segíteni az Európai Unió által támogatott pályázati programok. Ha azonban formailag, vagy tartalmilag nem megfelelő a pályázat, akkor szinte biztos, hogy – önhibáján kívül – hátrányba kerül a vállalkozás a versenytársakkal szemben. Fix díj nélküli, kizárólag sikerdíjas konstrukcióban közreműködő pályázatírót érdemes választani, és megbízható, kellő referenciával rendelkező társaságra érdemes bízni a pályázatok kezelését.

Alapos fejlesztési koncepció, alaptőke, piackutatás. Mindez elengedhetetlen a fejlesztési források elnyeréséhez, azonban ennél több kell a sikeres pályázathoz. „Profi pályázatíró cég bevonása nélkül csökkennek az esélyek a sikerre.” – mondja az European Conformity Check

Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője. Tóth Ádám Ferenc figyelmeztetett arra is, alaposan meg kell vizsgálni, ki legyen a pályázatíró partner. Ezen a területen a tapasztalat és a referencia kiemelten sokat számít. Az elmúlt hetekben hívta fel a figyelmet a szakminisztérium, hogy csaló pályázatírók bukkantak fel, akik előre kértek megbízási díjat az ügyfelektől, majd nem teljesítették a feladataikat. Ha több éve stabilan, sikeresen működő céghez fordulnak a vállalkozók, akkor kizárhatják a csalás kockázatát.

Az ügyvezető szerint érdemes olyan konstrukciót választani, amelyben a pályázatíró cég tisztán csak sikerdíj fejében vállalja a munkát.

Ugyanilyen fontos szempont a vállalkozások számára, hogy a vissza nem térítendő támogatások mellett, a támogatott hitelek lehetőségeit is igénybe tudják venni. Így a megvalósítandó beruházás esetleges hiányzó önerejét is biztosíthatják – akár a teljes projekt előfinanszírozásával – előzetes költségek nélkül. Ebben az esetben ugyanis a pályázónak nincs kockázata, csak a megnyert összeg után kell fizetnie.

Intézetünk számára magas referenciákkal bíró partnerek szavaztak már bizalmat, akik a legkiemelkedőbb technológiák és megoldások alkalmazói, ezáltal sikerrel tudnak élni a piacon fellelhető támogatási lehetőségekkel.” – mondta Tóth Ádám Ferenc

 

További információ:

European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
1138 Budapest, Danubius u. 16.
Telefon: +36 (1) 422 0700
E-mail: info@european.hu
Fax: +36 (1) 422 0699
Web: www.european.hu

Magyarországnak összesen 7300 milliárd forint EU-s forrás áll majd rendelkezésére a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban. Az összeg 60 százaléka közvetlen gazdaságfejlesztési célokat szolgál, 40 százaléka a humán- és reál-infrastruktúra hatékony fejlesztésére fordítódik.

Összehasonlításképpen: a 2007–2013 közötti összeg 2011-es árakon számolva 25,74 milliárd euró lenne, viszont az Európai Bizottság eredeti javaslata alapján kb. 18,3 milliárd euróra lettünk volna jogosultak (az Unió összköltségvetése is csökkent), tehát a tárgyalások során 12%-os javulást sikerült elérni. A vidékfejlesztési és a halászati alapokból további 3 milliárd euróra számíthatunk. Így a magyar GDP 13 százalékának megfelelő összegű uniós forrás áll majd rendelkezésre gazdaságfejlesztésre a következő költségvetési ciklusban.

VEKOP, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program a Budapest és Pest megye részére elérhető gazdaságfejlesztési támogatásokat foglalja magába, melynek három fő területe:
1. a regionális gazdasági teljesítmény fenntartható módon történő növelése (pl. kutatás fejlesztés, eszközbeszerzés, telephelyfejelsztés), (54 Mrd forint).
2. a közösségi infrastruktúra fejlesztése (pl. tömegközlekedés, utak, utcák megújítása), (106 Mrd. forint).
3. a foglalkoztathatóságot segítő társadalmi környezet fejlesztése (pl. munkahelyteremtés, képzés), (46 Mrd forint).

GINOP, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a Budapest és Pest megyén kívüli elérhető gazdaságfejlesztési támogatásokat foglalja magába, melynek öt fő területe:
1. foglalkoztatás növelése és munkahelyteremtés, foglalkoztatás (539 Mrd forint) – munkahelyteremtés és-megőrzés (464 Mrd forint).
2. vállalkozások, valamint kiemelt növekedési potenciállal rendelkező ágazatok és térségek versenyképességének fejlesztése (pl. eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés), (658 Mrd forint).
3. K+F+I tevékenységek ösztönzése és a tudásgazdaság erősítése (pl. prototípus létrehozása, technológia fejlesztések, képzés), tudásgazdaság fejlesztése (593 Mrd forint).
4. integrált infokommunikációs fejlesztések, az Információs és Kommunikációs Technológiai (továbbiakban: IKT) szektor fejlesztése (pl. vállalatirányítási rendszer bevezetése), infokommunikációs fejlesztések (299 Mrd forint).
5. alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságszerkezetre való áttérés támogatása, valamint a környezet megőrzése és védelme, és az erőforrás-hatékonyság növelésének elősegítése (pl. napelem és egyéb megújuló energia beruházások).

2014 áprilisától már kapható a Salvagnini legújabb generációs fiber lézere, megújult cserepaletta rendszerrel.

Az új L3-30 2kW-os gépet már 3xx.xxx,- EUR kezdő ártól megvásárolható 2-3 hónapos szállítási idővel.

Készüljön velünk az új pályázatokra! Részletes műszaki információkért keressen minket!

Megkezdődött a KMOP 1.2.1-13/B pozitív támogatói döntések kiértesítése! Pályázatíró partnerünk vállalja a pályázatok életútjának nyomon követését. További információkért forduljon hozzánk bizalommal!

Várhatóan az év közepén jelennek meg az új uniós pályázatok – mondta Cséfalvay Zoltán.

A tagállamok április 22-ig nyújthatják be formálisan is a partnerségi megállapodást, majd további 3 hónapjuk van az operatív programok beadására. Cséfalvay szerint a magyar cél az, hogy a folyamat minél gyorsabb legyen, mert annál hamarabb ki lehet írni a pályázatokat.

Az elindult új tervezési időszakban a források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre szeretné fordítani Magyarország – mondta Cséfalvay. A 2007-2013-as időszakban a források 16 százaléka jutott erre. A legtöbb pénz – várhatóan mintegy 1100 milliárd forint – a foglalkoztatás ösztönzésére jut 2014 és 2020 között. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program lesz a legnagyobb operatív program 2740 milliárd forintos kerettel; a források jelentős részét kkv-k fejlesztésére fordítják, de fontos lesz többek között a kutatás-fejlesztés, az innováció, az infokommunikációs szektor fejlesztése.

A mikro-, kis- és közép vállalkozások igényelhetnek akár 50% vissza nem térítendő támogatást eszközbeszerzéseikre, új épület építésére, licence vagy know-how vételre.

 

Támogatás összege, mértéke:

 

– 120 millió Ft. támogatás nyerhető

– Ideálisan 240-400 millió Ft. elszámolható költségű projektméret -Régiótól függően 10-50 % támogatási intenzitás

– Új foglalkoztatottanként további 1,5-2,5 millió Ft. támogatás nyerhető.

 

Pályázni az ország egész területéről lehet 2014. február 14.-ig!

SHMConsulting_logoBizonyára Önnel is előfordult már, hogy új szerszámgépet szeretett volna vásárolni, ám gondot okozott eligazodni a piacon elérhető konstrukciók útvesztőjében. Amikor pedig sikerült megtalálnia egy megfelelőnek tűnő lehetőséget, kis idő múlva valahonnan hallott egy még jobbról… Az SHM Consulting Kft. azért jött létre, hogy Ön ne kerüljön még egyszer hasonló helyzetbe. Felkészült, gyártástechnológiai tanácsadó csapatunk célja, hogy segítsen Önnek a lehetőségeinek és terveinek leginkább megfelelő szerszámgép kiválasztásában.
Segítségünkkel időt és pénzt takaríthat meg!

Ajánlatkérés

Cégünk a pályázatírási, a tanácsadói és a projektmenedzsment területen – közel egy évtizede működő, a gépbeszerzés, technológiai korszerűsítések területén vezető pályázatíró cégekkel együttműködve, segíti, hogy Önnek minél könnyebben sikerüljön megvalósítania a gépberuházáshoz szükséges feltételek megteremtését. Az aktuális lehetőségekkel kapcsolatban, kérjük vegye fel kollégánkkal a kapcsolatot!